Областная производственная лаборатория
продуктов переработки плодоовощей
-В-
Меню сайта

Форма входа

Быстрый поиск

Календарь
«  Сентябрь 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

События

Прогноз погоды

Приветствую Вас, Гость · RSS 29.09.2024, 02:52

Встановлені вимоги  -   вимоги,   встановлені   в   технічних регламентах,  стандартах, кодексах усталеної практики та технічних умовах;

Виробник   -   юридична   або   фізична   особа   -   суб'єкт підприємницької   діяльності,   відповідальна   за   проектування, виготовлення,  пакування  та  маркування  продукції  незалежно від того,  виконуються зазначені операції самою цією особою чи від  її імені;

Випробувальна лабораторія  -   лабораторія,   яка   проводить технічні  операції,  що полягають у визначенні однієї чи декількох характеристик даної продукції згідно з встановленою процедурою;

Вершки - однорідна емульсія молочного жиру в плазмі, яку отримують з коров'ячого молока сепаруванням, відстоюванням або іншим способом.

Введення продукції в обіг  -  виготовлення  або  ввезення  на митну  територію  України  продукції  з  наступною самостійною або опосередкованою її реалізацією на території України;

Ветеринарні документи  - міжнародний ветеринарний сертифікат, ветеринарне  свідоцтво,  ветеринарна  картка  та  довідки,  видані державними  інспекторами  ветеринарної медицини або уповноваженими лікарями     ветеринарної медицини,      що      підтверджують ветеринарно-санітарний  стан  харчових  продуктів,  підконтрольних ветеринарній службі.

Ветеринарно-санітарний стан   -   підтвердження  ветеринарним інспектором додержання ветеринарно-санітарних вимог на потужностях (об'єктах), підконтрольних ветеринарній службі;

Ветеринарно-санітарні вимоги - будь-які заходи, спрямовані на захист життя і здоров'я тварин,  а також на захист здоров'я людини від  спільних  з  тваринами захворювань (зоонозів),  включаючи всі відповідні закони,  накази,  постанови,  зводи правил,  вимоги  та процедури,   зокрема  протиепізоотичні  заходи,  критерії  безпеки кінцевого продукту,  методи переробки  та  виробництва,  процедури тестування,  інспектування,  сертифікації та ухвалення, карантинні заходи,  положення щодо відповідних статистичних методів, процедур відбору зразків та методів оцінки ризику, пов'язані з виробництвом та обігом харчових продуктів, підконтрольних ветеринарній службі;

Виробництво -    господарська    діяльність,    пов'язана   з виробленням об'єктів  санітарних  заходів,  включаючи  всі  стадії технологічного  процесу,  у  тому числі виготовлення,  підготовку, змішування та пов'язані  з  цим  процедури,  обробку,  наповнення, пакування, переробку, відновлення та інші зміни стану об'єкта;

Висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи щодо безпечності харчових продуктів - документ  установленої  форми,  в якому   на   підставі  результатів  аналізу  ризику  та  перевірки (розширеного  контролю),  наданих  виробником  або  постачальником зразка  харчового  продукту,  допоміжних засобів та матеріалів для виробництва  та  обігу   харчових   продуктів,   його   виробничої технології  і  технологічного обладнання,  що використовується при його  виробництві,  визначається  перелік  санітарних  заходів  та технічних  регламентів,  яких  повинен  дотримуватися  виробник  і постачальник для забезпечення безпечності харчового продукту;

Експертний висновок  (ветеринарний)   -   документ,   виданий державною   лабораторією  ветеринарної  медицини,  який  засвідчує придатність  або  непридатність  до  споживання  людиною  харчових продуктів,  підконтрольних  ветеринарній службі,  або подальшої їх переробки чи іншого використання,  а також щодо аналізу виробничої технології, якої повинен дотримуватися виробник і постачальник для забезпечення безпечності харчового продукту;

Відповідні міжнародні  організації  -  Всесвітня  організація охорони здоров'я (ВООЗ), Комісія з Кодексу Аліментаріус, Всесвітня організація охорони  здоров'я  тварин  (МЕБ)  та  інші  міжнародні організації,   якими  розробляються  рекомендації,  інструкції  та стандарти,  пов'язані із захистом  здоров'я  та  життя  людей  від харчових ризиків;

Введення  продукції  в обіг - дії суб'єкта господарювання, спрямовані на виготовлення або ввезення на митну територію України продукції  з подальшою самостійною або опосередкованою реалізацією на території України;   

Виконавець - суб'єкт господарювання,  який виконує  роботи або надає послуги;

Виробник  - суб'єкт господарювання,  який:  виробляє товар або заявляє про себе як про виробника товару чи  про  виготовлення такого  товару  на  замовлення,  розміщуючи  на  товарі  та/або на упаковці чи супровідних документах, що разом з товаром передаються споживачеві, своє найменування (ім'я), торговельну марку або інший елемент,  який ідентифікує  такого  суб'єкта  господарювання;  або імпортує товар;

або

Виробник - фізична або юридична особа (її філії,  відділення, інші   відокремлені   підрозділи,   представництва),  що  здійснює господарську діяльність з виробництва харчових продуктів, харчових добавок,  ароматизаторів, дієтичних добавок, допоміжних матеріалів для переробки та допоміжних засобів і матеріалів для виробництва з метою введення їх в обіг, а також обіг;

Copyright MyCorp © 2024