Областная производственная лаборатория
продуктов переработки плодоовощей |
|
|||||||
|
Морс - рідкий продукт, отриманий зі свіжих та/або заморожених ягід, фруктового соку або з концентрованого натурального фруктового соку та/або пюре, змішаних з підготовленою питною водою або цукром (цукрами), або цукровим сиропом або іншими підсолоджувальними речовинами, законсервований фізичними способами, крім обробки іонізуючим опроміненням.
Молоко (коров'яче) - продукт нормальної секреції молочних залоз корів, отриманий за одне або кілька доїннь, який не містить домішок або виключення певних складових. Міжнародна стандартизація - стандартизація, що проводиться на міжнародному рівні та участь у якій відкрита для відповідних органів усіх країн; Міжнародний та регіональний стандарти - стандарти, прийняті відповідно міжнародним та регіональним органом стандартизації; М'ясо - всі їстівні частини тварини; Максимальна межа залишків (максимально допустимий рівень залишків) - максимально допустимий вміст у харчових продуктах або тваринних кормах певної речовини, включаючи пестициди, ветеринарні препарати, кормові добавки, залишки допоміжного матеріалу для переробки та іншу хімічну чи біологічну речовину, яка свідомо застосовується та/або вимагається технологією вирощування, зберігання, транспортування, виробництва харчових продуктів і залишки якої, включаючи похідні цієї речовини, такі як продукти конверсії, обміну речовин, реакції, що мають токсикологічне значення і є небезпечними для людей у разі перевищення їх максимально допустимого вмісту у харчових продуктах, що споживаються людьми; Максимальний рівень - максимальний вміст (концентрація) забруднюючої речовини у харчовому продукті або кормах для тварин, які є допустимими для такого продукту; Міжнародний ветеринарний (санітарний) сертифікат - сертифікат, форма та зміст якого відповідає рекомендаціям відповідних міжнародних організацій та видається державним лікарем ветеринарної медицини в країні експорту згідно з інструкціями відповідних міжнародних організацій і засвідчує стан здоров'я тварин та/або вимоги щодо охорони здоров'я людини, яким повинен відповідати харчовий продукт, що експортується; Міжнародні стандарти, інструкції та рекомендації - стандарти, інструкції та рекомендації, що розроблені та прийняті Комісією з Кодексу Аліментаріус, ВООЗ, МЕБ та іншими міжнародними організаціями, якими розробляються рекомендації, інструкції та стандарти, пов'язані із захистом здоров'я та життя людей від харчових ризиків; Мінімальні специфікації якості - характеристики якості, встановлені у вигляді органолептичних, хімічних, біологічних та фізичних характеристик харчового продукту, яким повинен відповідати певний харчовий продукт для того, щоб вважатися придатним для споживання людиною протягом його терміну придатності; М'ясопереробні,
рибодобувні, рибопереробні, молокопереробні підприємства -
потужності будь-якої форми власності, що здійснюють переробку м'яса,
сирого товарного молока, живої, охолодженої або мороженої риби,
інших морепродуктів з
метою отримання готових харчових продуктів;
Міжнародні договори України - будь-які міжнародні договори України, у тому числі двосторонні та багатосторонні, про взаємне визнання, розроблення і застосування стандартів, технічних регламентів та процедур оцінки відповідності, стороною яких є Україна. Масло - харчовим продукт, Який містіть Лише молочний жир та плазму молока, рівномірно розподілену в жіровій фазі. |
Copyright MyCorp © 2024 |