Областная производственная лаборатория
продуктов переработки плодоовощей
-М-
Меню сайта

Форма входа

Быстрый поиск

Календарь
«  Ноябрь 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

События

Прогноз погоды

Приветствую Вас, Гость · RSS 21.11.2024, 11:07

Морс - рідкий продукт, отриманий зі свіжих та/або заморожених ягід, фруктового соку або з концентрованого натурального фруктового соку та/або пюре, змішаних з підготовленою питною водою або цукром (цукрами), або цукровим сиропом або іншими підсолоджувальними речовинами, законсервований фізичними способами, крім обробки іонізуючим опроміненням.

Молоко (коров'яче) - продукт нормальної секреції молочних залоз корів, отриманий за одне або кілька доїннь, який не містить домішок або виключення певних складових.


Міжнародна стандартизація
- стандартизація, що проводиться на міжнародному рівні та  участь  у  якій  відкрита  для  відповідних органів усіх країн;


Міжнародний та  регіональний стандарти - стандарти,  прийняті відповідно міжнародним та регіональним органом стандартизації;


М'ясо - всі їстівні частини тварини;


Максимальна межа  залишків  (максимально  допустимий   рівень залишків)  - максимально допустимий вміст у харчових продуктах або тваринних кормах певної речовини, включаючи пестициди, ветеринарні препарати,  кормові  добавки,  залишки  допоміжного  матеріалу для переробки та іншу хімічну  чи  біологічну  речовину,  яка  свідомо застосовується   та/або   вимагається   технологією   вирощування, зберігання,  транспортування,  виробництва  харчових  продуктів  і залишки  якої,  включаючи похідні цієї речовини,  такі як продукти конверсії,  обміну  речовин,  реакції,  що  мають   токсикологічне значення  і  є  небезпечними  для  людей  у  разі  перевищення  їх максимально  допустимого   вмісту   у   харчових   продуктах,   що споживаються людьми;

Максимальний рівень   -   максимальний  вміст  (концентрація) забруднюючої речовини у харчовому продукті або кормах для  тварин, які є допустимими для такого продукту;

Міжнародний ветеринарний     (санітарний)     сертифікат    - сертифікат,  форма  та  зміст   якого   відповідає   рекомендаціям відповідних міжнародних організацій та видається державним лікарем ветеринарної медицини в  країні  експорту  згідно  з  інструкціями відповідних  міжнародних  організацій  і  засвідчує  стан здоров'я тварин та/або вимоги щодо охорони здоров'я  людини,  яким  повинен відповідати харчовий продукт, що експортується;

Міжнародні стандарти, інструкції та рекомендації - стандарти, інструкції та рекомендації,  що розроблені та прийняті Комісією  з Кодексу   Аліментаріус,   ВООЗ,   МЕБ   та   іншими   міжнародними організаціями,  якими розробляються  рекомендації,  інструкції  та стандарти,  пов'язані  із  захистом  здоров'я  та  життя людей від харчових ризиків;

Мінімальні специфікації  якості  -   характеристики   якості, встановлені  у вигляді органолептичних,  хімічних,  біологічних та фізичних   характеристик   харчового   продукту,   яким    повинен відповідати  певний  харчовий  продукт  для  того,  щоб  вважатися придатним   для   споживання   людиною   протягом   його   терміну придатності;

М'ясопереробні, рибодобувні,  рибопереробні,  молокопереробні підприємства - потужності будь-якої форми власності, що здійснюють переробку м'яса,  сирого товарного молока,  живої, охолодженої або мороженої   риби,   інших   морепродуктів   з   метою    отримання готових харчових продуктів;

Міжнародні договори України -  будь-які  міжнародні  договори України,  у тому числі двосторонні та багатосторонні,  про взаємне визнання, розроблення  і   застосування   стандартів,   технічних регламентів  та  процедур  оцінки  відповідності,  стороною яких є Україна.

Масло - харчовим продукт, Який містіть Лише молочний жир та плазму молока, рівномірно розподілену в жіровій фазі.

Copyright MyCorp © 2024