Областная производственная лаборатория
продуктов переработки плодоовощей
-О-
Меню сайта

Форма входа

Быстрый поиск

Календарь
«  Сентябрь 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

События

Прогноз погоды

Приветствую Вас, Гость · RSS 29.09.2024, 02:52

Овочі - соковиті плоди баштанних, листяних, цибулинних, коренеплідних, бульбоплодних культур.

Орган, що  призначає,
  - орган,  визначений або уповноважений Кабінетом   Міністрів   України   призначати   органи   з   оцінки відповідності, тимчасово припиняти або відміняти їх призначення чи відміняти тимчасове припинення дії їх призначення;

Організації -  підприємства,  установи,  організації,  органи влади  чи інші установи,  їх підрозділи чи їх об'єднання з правами юридичної особи чи без них, громадські організації чи приватні або засновані   на   іншій  формі  власності  підприємства,  установи, організації,  які виконують самостійні функції та мають установчий документ (статут) і свою структуру управління;

Оцінка відповідності - доказування,  що встановлені вимоги до продукції,  процесу,  системи,  особи або органу  виконано  шляхом випробування, здійснення контролю або сертифікації;

Орган стандартизації - орган,  що займається стандартизацією, визнаний на національному,  регіональному чи  міжнародному  рівні, основними функціями якого є розроблення, схвалення чи затвердження стандартів;

Орган з   контролю   -   орган,   який   здійснює  оцінювання відповідності шляхом спостережень і висновків, які супроводжуються відповідними вимірами, випробуваннями і калібруванням;

Орган з    оцінки    відповідності    -   випробувальна   або калібрувальна лабораторія, орган з сертифікації, орган з контролю, які  провадять  діяльність у сфері оцінки відповідності продукції, процесів, послуг і персоналу вимогам, встановленим законодавством.

Об'єкти санітарних  заходів  -  харчові  продукти,  включаючи харчові   продукти   для   спеціального   дієтичного   споживання, функціональні  харчові  продукти,   а   також   харчові   добавки, ароматизатори,   дієтичні   добавки  та  допоміжні  матеріали  для переробки, допоміжні засоби та матеріали для виробництва та обігу;

Обіг -  переміщення  (транспортування)  або   зберігання   та будь-які дії,  пов'язані з переходом права власності чи володіння, включаючи продаж, обмін або дарування;

Обладнання та  інвентар  -  устаткування,   машини,   кухонні приладдя,  кухонна техніка,  столові приладдя, інструменти та інші засоби,  поверхні  яких  безпосередньо  контактують   з   харчовим продуктом під час його виробництва та обігу;

Обов'язкові параметри  безпечності  - науково обґрунтовані та затверджені  у  встановленому  законодавством  порядку   параметри (санітарні нормативи), включаючи максимальні межі залишків (далі - ММЗ), максимальні рівні (далі - МР), допустимі добові дози (далі - ДДД),  рівні включень, недотримання яких у харчових продуктах може призвести до шкідливого впливу на здоров'я людини;

Одиниця упаковки (контейнер) - будь-яка  упаковка,  включаючи обгортку,  незалежно  від  матеріалу  і  форми,  яка  частково або повністю покриває харчовий продукт, для його постачання як окремої одиниці (контейнер може містити кілька упаковок);

Оператор потужностей  -  виробник,  який здійснює передбачені цим Законом види діяльності,  використовуючи потужності (об'єкти), які належать йому на правах власності або користування;

Оцінка ризику    -   науково   обґрунтований   процес,   який складається з ідентифікації небезпеки,  характеристики  небезпеки, оцінки впливу, характеристики ризику;

Офіційний (уповноважений)   лікар   ветеринарної  медицини  - спеціаліст ветеринарної медицини, призначений Департаментом та/або його територіальними органами для виконання наданих йому офіційних повноважень,  що пов'язані із захистом життя і здоров'я тварин  та захистом  здоров'я  людей  від  спільних  з  тваринами захворювань (зоонозів),  інспектування підконтрольних  вантажів  (товарів)  та видачі необхідних супровідних ветеринарних документів.

Офісне приміщення - будь-яке приміщення (будівля тощо),  в якому знаходиться суб'єкт господарювання або його філія,  або його структурний підрозділ, або представництво.

Copyright MyCorp © 2024