Емульгатор - речовина, яка сприяє утворенню жирової емульсії та
підвищення агрегатної стійкості.
Еквівалентність
- достатність різних результатів оцінки
відповідності для забезпечення одного і того ж рівня підтвердження
відповідності стосовно одних і тих же встановлених вимог;
Експертний
висновок (ветеринарний) - документ,
виданий державною лабораторією ветеринарної
медицини, який засвідчує придатність або
непридатність до споживання людиною харчових
продуктів, підконтрольних
ветеринарній службі, або подальшої їх переробки чи іншого
використання, а також щодо аналізу виробничої технології, якої повинен
дотримуватися виробник і постачальник для забезпечення безпечності харчового
продукту;
Експлуатаційний дозвіл - дозвіл, який
видається відповідним головним державним санітарним лікарем та/або
відповідним головним державним інспектором ветеринарної медицини
оператору потужностей (об'єкта) на підставі
перевірки дотримання цими потужностями (об'єктами)
санітарних заходів і технічних
регламентів, та дозволяє оператору потужностей (об'єкта)
здійснювати господарську діяльність згідно з цим Законом;
Етикетка - будь-яка бирка, напис,
ярлик, що містить малюнки чи надписи,
написані, надруковані, нанесені за
допомогою трафарету, витиснені або вдавлені та
прикріплені до одиниці упаковки (контейнера) з харчовими
продуктами;
Електронне повідомлення -
інформація, надана споживачу через телекомунікаційні мережі, яка
може бути у будь-який спосіб відтворена або збережена споживачем в
електронному вигляді;