Ризик -
можливість виникнення та вірогідні масштаби наслідків негативного впливу
протягом певного періоду часу;
Регіональна
стандартизація - стандартизація, що проводиться на відповідному
регіональному рівні та участь у якій відкрита для відповідних
органів країн певного географічного або економічного простору;
Референс
(арбітражна) лабораторія - уповноважена відповідно Головним
державним санітарним лікарем України та/або Головним
державним ветеринарним інспектором України
лабораторія, що залучається в якості
"третьої сторони" при вирішенні спірних питань за
результатами лабораторних досліджень;
Рівень включень - максимально допустима кількість (вміст) речовини, яка може використовуватися в харчовому продукті або додаватися до нього;
Розчинник для екстрагування - будь-яка речовина для розчинення харчового продукту або будь-якого його компонента, в тому числі для будь-якої забруднюючої речовини, що міститься в харчовому продукті або на його поверхні, яка використовується при здійсненні процедури екстрагування під час переробки харчових продуктів або компонентів цих харчових продуктів та яка повинна видалятися, оскільки може призвести до ненавмисної, але з технічної точки зору неминучої появи залишків або похідних речовин у харчових продуктах;
Розширений контроль - процес перевірки безпечності та мінімальних показників якості об'єкта санітарних заходів на підставі його лабораторного дослідження, що проводиться ветеринарною або санітарною службами згідно з їх компетенцією;
Рослинні продукти (харчові продукти рослинного походження) - гриби, ягоди, овочі, фрукти та інші харчові продукти рослинного походження, призначені для споживання людиною;Реалізація - діяльність суб'єктів господарювання з продажу товарів (робіт, послуг);
Робота - діяльність виконавця, результатом якої є виготовлення товару або зміна його властивостей за індивідуальним замовленням споживача для задоволення його особистих потреб;