Областная производственная лаборатория
продуктов переработки плодоовощей
-П-
Меню сайта

Форма входа

Быстрый поиск

Календарь
«  Сентябрь 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

События

Прогноз погоды

Приветствую Вас, Гость · RSS 29.09.2024, 02:49

Пюре концентроване натуральне; паста концентрована натуральна - густий продукт, отриманий з пюре з фізичним видаленням частини води, яка міститься в ньому, але не сушена, призначений для подальшої промислової переробки.

Пюре натуральне - тонкопротертая плодова маса, отримана з їстівної частини плодів механічною дією, яка передбачає подрібнення, протирання без видалення соку і зайвої м'якоті, призначена для подальшої промислової переробки.

Підтвердження відповідності  -  видача  документа (декларація про відповідність або сертифікат відповідності) на основі рішення, яке приймається після проведення відповідних (необхідних) процедур оцінки відповідності, що довели виконання встановлених вимог;

Процедура оцінки  відповідності
  -  будь-яка  процедура,  яка прямо чи опосередковано використовується для визначення  того,  чи виконуються  встановлені  у  відповідних  технічних регламентах чи стандартах  вимоги.  Процедури  оцінки   відповідності   включають процедури  відбору  зразків,  випробування,  здійснення  контролю, оцінку,  перевірку,  реєстрацію,  акредитацію та  затвердження,  а також їх поєднання;


Призначення -  надання органом,  визначеним або уповноваженим Кабінетом Міністрів України,  органу з оцінки відповідності  права виконувати   певну   діяльність  з  оцінки  відповідності  вимогам технічних регламентів;

Продукція
-  будь-який   виріб,   процес   чи   послуга,   що виготовляється,   здійснюється   чи   надається   для  задоволення суспільних потреб;


Постачальник
-  юридична  або   фізична   особа   -   суб'єкт
підприємницької  діяльності,  яка  вводить  в  обіг  продукцію  чи безпосередньо бере в цьому участь;

Підтвердження  відповідності 
-  видача документа (декларація про відповідність або сертифікат відповідності) на основі рішення, яке приймається після проведення відповідних (необхідних) процедур оцінки  відповідності,  що  довели  виконання  встановлених вимог;


Призначення -  надання органом,  визначеним або уповноваженим Кабінетом Міністрів України,  органу з оцінки відповідності  права виконувати   певну   діяльність  з  оцінки  відповідності  вимогам технічних  регламентів; 

Процедура оцінки  відповідності  -  будь-яка  процедура,  яка прямо  чи опосередковано використовується для визначення того,  чи виконуються встановлені вимоги у відповідних технічних регламентах чи стандартах.  Процедури оцінки відповідності включають процедури відбору  зразків,  випробування,  здійснення   контролю,   оцінку, перевірку,  реєстрацію,  акредитацію  та затвердження,  а також їх поєднання.

Партія -  будь-яка  визначена  кількість харчового продукту з однаковою назвою та властивостями,  який вироблений  за  однакових умов на одній і тій самій потужності (об'єкті);

Пестициди - токсичні речовини,  їх сполуки або суміші речовин хімічного чи біологічного  походження,  призначені  для  знищення, регуляції та припинення розвитку гризунів,  бур'янів, деревної або чагарникової  рослинності,  засмічуючих  видів  риб  та  шкідливих організмів, внаслідок дії яких уражаються рослини, тварини, люди і завдається шкода матеріальним цінностям та людям,  які  споживають харчові   продукти,   якщо  залишкові  рівні  пестицидів  у  таких продуктах  перевищують  ММЗ.  Крім  пестицидів,  включають   також речовини,  призначені  для  регулювання росту рослин,  дефоліанти, десиканти,   засоби   проріджування   зав'язей   або   стримування пророщування,  а  також  речовини,  що застосовуються до або після збору врожаю з метою захисту товарів від псування протягом періоду зберігання   та  транспортування,  за  винятком  добрив,  поживних речовин для рослин і тварин та ветеринарних препаратів;

Повідомлення про ризик - взаємний обмін інформацією про ризик між   спеціалістами   з  оцінки  ризику,  особами,  що  здійснюють управління  ризиком,  заінтересованими  торговими  партнерами   та іншими заінтересованими сторонами;

Поживна цінність  - усі основні природні компоненти харчового продукту,  включаючи вуглеводи, білки, жири, вітаміни, мінерали та солі;

Позначка придатності - позначка,  яка застосовується згідно з положеннями   цього   Закону   для    підтвердження    придатності необробленого   харчового   продукту   тваринного  походження  для споживання людиною;

Потужності (об'єкти)  -  територія,  споруди   або   комплекс споруд,  приміщення, будівлі, обладнання та інші засоби, включаючи транспортні засоби,  що використовуються у виробництві  або  обігу об'єктів санітарних заходів;

Прийнятний сертифікат    -    міжнародний    санітарний   або ветеринарний сертифікат, який не є недійсним або фальсифікованим;

Придатність харчового   продукту   або   придатний   харчовий продукт -  стан  харчового  продукту або харчовий продукт,  який є прийнятним для споживання людиною, тобто є безпечним та відповідає мінімальним специфікаціям якості згідно з його призначенням;

Прикордонний державний    інспектор   ветеринарної   медицини (далі -  прикордонний  ветеринарний  інспектор)   -   ветеринарний інспектор    відповідної    кваліфікації,    який    уповноважений Департаментом перевіряти імпортні,  транзитні та експортні вантажі харчових  продуктів,  ідконтрольних ветеринарній службі,  а також дозволяти  ввезення  або  вивезення  продуктів  залежно   від   їх придатності   для   споживання   людиною  та  видавати  міжнародні ветеринарні сертифікати;

Прикордонні інспекційні  пости  -  потужності  (об'єкти),  що розташовані  у  пункті  пропуску  через  державний кордон України, включаючи пункти на автомобільних  шляхах,  залізничних  станціях, аеропортах,   морських   і   річкових   портах,   де  здійснюється відповідний державний  контроль  (інспектування)  імпортованих  та експортованих   вантажів   з   товарами,  що  переміщуються  через державний кордон України;

Прикордонний санітарний інспектор - посадова особа  державної санітарно-епідеміологічної  служби  відповідної кваліфікації,  яка уповноважена  Головним  державним   санітарним   лікарем   України перевіряти  імпортні,  експортні  та транзитні вантажі з об'єктами санітарних заходів, за винятком харчових продуктів, підконтрольних ветеринарній  службі,  а  також  дозволяти  ввезення або вивезення продуктів залежно від їх придатності для споживання людиною;

Підприємства гуртового   зберігання   необроблених   харчових продуктів тваринного  походження  (холодокомбінати,  холодильники, спеціалізовані  гуртівні)  - потужності будь-якої форми власності, що здійснюють зберігання сировини та готових харчових продуктів за визначених умов з метою їх подальшої гуртової реалізації;

Послуга  -  діяльність  виконавця  з  надання  (передачі) споживачеві  певного  визначеного   договором   матеріального   чи нематеріального   блага,   що   здійснюється   за   індивідуальним замовленням споживача для
задоволення його особистих потреб;

Продавець  -  суб'єкт  господарювання,  який   згідно   з договором   реалізує   споживачеві   товари  або  пропонує  їх  до реалізації






Copyright MyCorp © 2024